Efficiënt inzamelen bij retail organisatie Toolstation

  • Home
  • Nieuws
  • Efficiënt inzamelen bij retail organisatie Toolstation

Afgedankte gereedschappen

Inzamelen van afgedankt elektrisch gereedschap neemt in 2020 verder toe. Get2Green Logistics is de logistieke partner van Weee Nederland. Samen hebben we de afgelopen periode gewerkt aan het integreren van de inzameling van afgedankt elektrisch gereedschap bij retail organisatie Toolstation die vanuit 55 vestigingen in Nederland opereert.

Retailorganisatie Toolstation heeft zich aangesloten bij Weee Nederland. Ruim 55 winkels van Toolstations in Nederland en 3 winkels in België krijgen een grote inzamelbak. Hier kunnen klanten hun afgedankte elektrische gereedschappen en andere apparaten inleveren.

Nieuwsartikel 1

Toolstation


Volgens de oud-voor-nieuwregeling konden apparaten altijd al worden afgegeven in Toolstation-winkels. De gedachte achter de plaatsing van gele inzamelbakken van Weee Nederland is om de drempel voor het inleveren extra laag te maken. Hierbij krijgt de retailer, die gereedschap verkoopt, hulp van Weee Nederland.

Daarnaast biedt Toolstation klanten de mogelijkheid om lampen en batterijen apart in te leveren. Ook hiervoor komen speciale inzamelboxen, zodat deze apart verwerkt kunnen worden.

Inzamelsysteem


Samen met Get2Green Logistics is er gewerkt aan een efficiënt inzamelsysteem dat wordt geïntegreerd in de al bestaande dienstverlening voor retailbedrijven. Op deze wijze voegen we geen onnodige extra kilometers toe, blijven kosten beheersbaar en kan er een optimaal service niveau worden gegarandeerd. Vanwege de landelijke dekking die Get2Green Logistics biedt kan elke vestiging van Toolstation binnen vijf werkdagen worden bediend.

Brandstof