Get2Green Logistics & EPS Nederland

De samenwerking tussen Get2Green Logistics en EPS Nederland is ontstaan vanuit de wens om nieuwe duurzame inzameloplossingen te ontwikkelen. De samenwerking richt zich op de inzameling van afgedankte EPS (piepschuim) verpakkingen. In opdracht van EPS Nederland nemen we deze in zodat waardevolle grondstoffen blijven behouden voor de Nederlandse economie. De verwerkingslocatie van EPS Nederland in Drachten ligt centraal in Noord-Nederland, een belangrijk werkgebied van Get2Green Logistics waar we ruim 150 retail bedrijven bedienen die zowel afgedankte elektronica als afgedankt EPS laten inzamelen.

Get2Green Logistics & GreenInclusive

Get2Green Logistics focust zich op het aangaan van duurzame partnerschappen. Dat doen we graag met bedrijven die net als wij er alles aan doen om het verschil te maken. GreenInclusive maakt biobased bouwmaterialen van natuurlijke grondstoffen die door Nederlandse boeren worden geproduceerd. Een korte keten: van plant tot pand. Toch zijn er logistieke oplossingen nodig om zowel de natuurlijke grondstoffen alsook de eindproducten (natuurlijk isolatiemateriaal) op de juiste bestemming te krijgen. Get2Green Logistics en GreenInclusive hebben daarom gezamenlijk geïnvesteerd in een zo efficiënt en duurzaam mogelijke logistieke keten. Daarbij maakt Get2Green Logistics uitsluitend gebruik van de schoonst mogelijke beschikbare brandstof (HVO100) om de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen tot een minimum te beperken.

Samen vervoeren we in Nederland jaarlijks ruim 5.000 ton natuurlijke grondstoffen en zorgen we ervoor dat duizenden vierkante meters natuurlijke isolatiematerialen op de juiste plaats en tijd op elke gewenste bestemming terechtkomen.

Get2Green Logistics & WEEE Nederland

Sinds 2016 hebben we een partnerschap met Weee Nederland. Weee Nederland is een uitvoeringsorganisatie die invulling geeft aan de wet AEEA die voorschrijft dat zoveel mogelijk elektrische apparaten in Nederland na de gebruiksfase moeten worden ingezameld, geregistreerd en gerecycled.

We hebben met Weee Nederland een nagenoeg CO2 neutraal inzamelproces voor afgedankte elektronica ontwikkeld. Het concept 'Inzameling van oude elektronica duurzaam en mooi opgeruimd' is erg succesvol. Inmiddels maken er ruim 350 bedrijven in Nederland - voornamelijk retailbedrijven - gebruik van deze dedicated service. Get2Green Logistics verzorgt naast de inzameling ook de planning, organisatie en registratie.

Het full-service concept is uniek omdat we in teams - met twee medewerksers - per inzamelauto werken. Dit doen om de meest ideale arbo omstandigheden te creëren op de werkvloer en daarnaast sluit deze werkwijze naadloos aan bij onze ambitie om samen met gemeenten extra arbeidsplaatsen te creëren die kunnen worden ingevuld door medewerkers die aan het begin van hun loopbaan staan of opnieuw willen re-integreren in het arbeidsproces.