• Home
  • Nieuws
  • Gemeente Smallingerland en Get2Green presenteren sociale aanpak

Gemeente Smallingerland en Get2Green presenteren sociale aanpak

Afgelopen week organiseerde de gemeente Smallingerland een inspiratiedag voor haar werknemers in de De Sluisfabriek. Directeur Sander Veenstra van Get2Green gaf voor een gedreven groep van de gemeente Smallingerland een presentatie over de visie en werkwijze van Get2Green op sociaal ondernemen.

Partijen werken al jarenlang samen om de stap van sociale arbeid naar reguliere arbeid te kunnen faciliteren voor jongeren in de bijstand.

Get2Green en de gemeente hebben de ambitie om zoveel mogelijk bedrijven te betrekken bij deze aanpak. Ondermeer werd er gesproken over hoe samen ondernemen anders te kunnen benaderen: met een sterke focus op sociale waarden, duurzaamheid en het opbouwen van betekenisvolle partnerschappen met bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties binnen de regio. Get2Green is een Social Enterprise en volgens deze kernwaarden worden al onze activiteiten vormgegeven. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk lichtte Sander Veenstra toe hoe we dat doen, waarom dat juist zo belangrijk is en welke rol de overheid daarin heeft.

De betrokkenheid en het enthousiasme op deze middag geeft veel energie om samen stappen zetten naar een groenere en meer verbonden toekomst.